פוקצ'ה
הפוקאצ'ה שלנו תמיד קוצרת מחמאות בזכות הטעמים והריחות שהיא מפיצה. מגישים לכם את מתכון הפוקאצ'ה של קסרולה שאי אפשר לעמוד בפניה. שיהיה בתיאבון.
רכיבים:
מתכון ל- 4 פוקאצות:
1/2 ק"ג קמח פוקאצ'ה או קמח לחם
5 גרם שמרים טריים
400 גרם מים פושרים
20 גרם סוכר לבן
25 גרם שמן זית כתית מעולה
10 גרם מלח
לפיזור מעל הפוקאצ'ה:
2 כפות שמן זית
מעט מלח גס
מעט רוזמרין
אופן הכנה:
שמים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, מים, סוכר ומערבבים במשך 3 דקות במהירות נמוכה ולאחר מכן,מגבירים למהירות בינונית ל-5 דקות נוספות.
מוסיפים את המלח וכעבור דקה מוסיפים את השמן במזיגה איטית עד שהוא מתאחד עם הבצק לגמרי.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח במשך 30 דק' בטמפ' החדר.
לאחר מכן, מרימים את הכיסוי מחלקים את הבצק לכדורים ומניחים אותם על מגש, מכסים בשנית ומשאירים להתפחה למשך 15 דק'.
מרימים את הכיסוי מכדורי הבצק לאחר שתפחו, לוקחים כל כדור ומותחים לצורה מלבנית צרה, מורחים מעל 2 כפותשמן זית, מפזרים מעט מלח גס ורוזמרין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד שהבצק מזהיב.