מתכון מרק ערמונים

לרבים מהאנשים יש נטייה לחשוב כי ערמונים משמינים ממש כמו האגוזים ,אך הדבר רחוק מלהיות נכון. הערמונים הם דלי קלוריות ובעלי אחוז שומן נמוך מאוד, ההרכב התזונתי שלהם שונה מאוד מהאגוז.
ולכן מרק ערמונים מומלץ ביותר ,הוא לא רק מרשים את האורחים אלא שומר על גיזרתם.
על מנת שהמנה תצא טעימה ומרשימה יש להשקיע זמן ומחשבה בבחירת הערמונים. ערמונים טריים צריכים להיות מבריקים, בעלי קליפה קשה.

מרכיבים ל-6 מנות :
  • 1/2 ק"ג ערמונים קלופים
  • 1 גבעול כרישה פרוס (החלק הלבן)
  • 2 גזרים
  • 2 שיני שום
  • 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ו/או לבבות ארטישוק ירושלמי קלופים
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 1 מכל שמנת מתוקה (עמידה)
  • 1 ליטר מים
  • 1 כף חמאה
  • מלח
  • פלפל לבן
אופן ההכנה:
  • 1.מטגנים את גבעול הכרישה בחמאה עד להזהבה קלה ,מוסיפים את הגזר ומטגנים למשך 3 דק' ,מוסיפים את שאר החומרים, ציר הירקות והמים. את השמנת המתוקה יש להוסיף בהמשך.
  • 2. בעזרת ממחה חשמלי יוצרים מרקם אחיד , לאחר מכן מוסיפים שמנת מתוקה ומרתיחים את התערובת בשנית.
  • 3. מערבבים היטב מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
בתאבון, מצוות קייטרינג קסרולה!
מתכון מרק ערמונים was last modified: אוקטובר 31st, 2016 by admincass
@ כלהזכויות שמורות לקסרולה - קייטרינג חלבי ומגשי אירוח
Made with in creotip.io